Världens lyxigaste båtar

Blog

Världens lyxigaste båtar

Världens lyxigaste båtar

En båt eller en yacht som det också kallas är ett färdmedel, som man färdas med till sjöss. Det finns många olika typer av båtar som till exempel motorbåtar, segelbåtar, färjor och yachts. De lyxigare båtarna kallas för yachts och de båtarna är så stora och rymliga att man till och med kan bosätta sig på de. Båtar är en lyxvara och kostar väldigt mycket pengar, beroende på storlek och hur mycket funktioner båten har desto dyrare är den givetvis också. Men det är också en enorm frihet att äga och ha en båt. Man kan åka ut med båten och upptäcka världen till havs, när helst man vill och har lust för det. Och äger man då en lyxbåt, så har man allt man behöver för att åka på en jorden-runt resa och mer därtill.

Världens dyraste lyxyacht – Eclipse

Eclipse heter alltså världens dyraste lyxyacht, den är 162,5 meter lång och har ett uppskattat värde på 7,2 miljarder kronor. Yachten ägs av en rysk man som heter Roman Abramovich och är en av de rikaste personerna i världen. Han äger bland annat den engelska fotbollsklubben Chelsea och är mångmiljardär. Eclipse är utrustad med två helikopterplattor, 24 gästrum, två pooler, badtunnor och ett diskotek. Båten har också ett speciellt säkerhetssystem som hindrar paparazzis att fota den. Med starkt ljussken lyser det rakt på deras kameralinser och de kan därmed inte ta bilder på båten. Men som om det inte skulle vara nog, Eclipse är också utrustad med en egen ubåt och en hel del högteknologiska funktioner.

Fler lyxbåtar i världen

Fler lyxbåtar i världen

Men det tar inte slut där, det finns nämligen många fler lyxyachts i världen, några av dessa är:

Azzam, med ett värde upp till 4,3 miljarder kronor. Azzam ägs av presidenten av Förenade Arabemiraten. Denna lyxbåt är hela 180 meter lång och är också den snabbaste lyxbåten i världen. Med dess mäktiga hästkrafter på 94 000, kommer denna båt upp i en hastighet på 60 km/timme. Topaz, ägs av premiärministern av Förenade Arabemiraten och har ett värde på 3,8 miljarder kronor. Denna båt är 147 meter lång och är utrustad med diverse saker så som 69 gästrum, en skönhetssalong, ett dansgolv, ett bibliotek, en biograf samt en utomhus bar. Superyacht A, denna yacht ägs av en rysk miljardär vid namn, Andrey Melnichenko. Denna lyxyacht har ett värde på 2,7 miljarder kronor. Det är inte den största båten men däremot är den väldigt påkostad, då den är specialdesignad av fransmannen Philippe Starck. Båten har 14 gästrum, två simbassänger och en säng som roterar. Serene, den är båten ägs av den ryska vodkamiljardären Yuri Sheffler och båten byggdes även speciellt för honom. Yachtens värde är 2,4 miljarder kronor och den är bland annat utrustad med en klättervägg och ett spa, dessutom har den plats för en ubåt. Serene är unik då den anses som en av de mest tekniskt avancerade yachterna i världen. Presidenten Bill Gates blev mycket imponerad av denna båt och hyrde den en sommar. Priset han fick betala för det var 40 miljoner i veckan.

© 2021 MBAT