Tillbehör och båtutrustning

Blog

Tillbehör och båtutrustning

För att på bästa sätt kunna njuta av ett liv ute på sjön så mycket som möjligt så är det bra om man har bra båtutrustning till sin båt. Idag finns det många butiker som erbjuder allt som man behöver ha till båten vilket gör att man kan känna sig trygg när man befinner sig ute på sjön. Har man inte haft båt tidigare kan det förstås vara svårt att ha koll på exakt vad det är man behöver ha för tillbehör och utrustning. Samtidigt så vill man också att produkterna man köper gärna är i hög kvalité samtidigt som de inte behöver kosta allt för mycket pengar. Det är såklart möjligt att köpa bra produkter till bra pris men vad är det man behöver ha i båten för att kunna känna sig så trygg som möjligt?

För allas säkerhet

Båtvård. Det roliga med att ha en båt är såklart inte att underhålla den men det är nödvändigt för att båten ska må bra och kunna användas under en längre tid. Exakt vad man behöver för att vårda sin båt kan skilja sig från båt till båt men vanligt att man behöver är bland annat färg, polyester (för att laga hål), Epoxi (för att fixa repor), tätning och nåtning. Underhåller man båten inför varje ny båtsäsong så får man också chansen att åka runt i en båt som är riktigt fin och det är inte helt fel det heller.

För säkerhet. Det är såklart väldigt viktigt att man känner sig säker på båten och därför kan det vara smart och också nödvändigt med rätt säkerhetsutrustning. Ha alltid flytvästar, räddningslinor och drivankare ombord på båten för man vet aldrig när det kommer att behövas. Viktigt är också att ha bra navigationsutrustning, extra båtbatteri och en powerbank för telefonen. Är det mindre barn med på båten så bör de dessutom ha en räddningsväst med krage. Säkerheten är enormt viktig så var alltid beredd på att en olycka skulle kunna inträffa. Sedan är det också viktigt att tänka på konformt, det gäller såklart både på däck och inne i båten. Köp därför gärna dynor som är sköna att sitta på. Det finns också ett stort utbud av stolar och olika förvarningssystem. Det ska både vara säkert och bekvämt att ta sig ann båtlivet under en period så var alltid förberedd. Till däck. Vad som behövs till däck kan se lite olika ut beroende på ens båt och också beroende på hur man själv vill att det ska se ut på däck men vanligt att vilja ha brukar vara block, krokar och lås. Många brukar också vilja ha båtflagga, stegar, åror och paddlar. Utbudet till vad man kan ha på däck är stort. För nöje. Det är viktigt att tänka på säkerheten på båten men såklart är det inte det enda som är viktigt. Att bo på båten innebär nämligen också att man får chansen att ha roligt och många väljer att pröva på olika vattensporter. Köp en våtdräkt, en uppblåsbar kajak eller varför inte en tube-soffa?

© 2021 MBAT