Njut av livet på en båt

Blog

Njut av livet på en båt

Att skaffa båt och att fullt ut njuta av livet på en båt är något som många människor drömmer om att någon gång få göra även om det bara handlar om att få bo på en båt under en sommar men det är också många som väljer att flytta ut på en båt och då tar chansen att njuta av båtlivet under flera år. Frågan som man ofta kanske ställer sig innan man bestämmer sig för att skaffa båt är ’men är båtlivet verkligen någonting för alla?’ och det korta svaret på den frågan är såklart ja. Svaret är ja eftersom ett båtliv kan se så olika ut för alla människor, vad man faktiskt menar med att njuta av båtlivet är inte en och samma sak och kan variera från person till person. Det de flesta menar när de pratar om att de vill njuta av båtlivet är att de vill ha möjligheten att kunna röra sig fritt på sina egna villkor samtidigt som det inte ska behöva kosta en förmögenhet att leva på en båt.

Sanningen är den att det kan bli ett riktigt prisvärt alternativ att under en period välja att bo på båten. Väljer man att bo på båten under sommaren eller vill bo på båten i något land där det är varmt även under vintern så finns det även stor möjlighet till att man kan utföra roliga aktiviteter så som att bada, paddla kanot eller kajak, fiska eller varför inte ta sig ut till en ö för att ha en trevlig stund med sina nära och kära. För att kunna njuta av båtlivet fullt ut krävs ingen speciell utbildning vilket gör att nästan alla faktiskt kan ta sig ut och leva på båten under en period. Det kan såklart ändå vara en bra ide att gå en grundutbildning eftersom det kommer att bidra till att alla på båten kan känna sig lite säkrare vilket såklart alltid är lite tryggare. 

Gör som 2 miljoner andra

För att båten ska kunna hålla länge så kan det vara bra att underhålla båten. Underhåller man båten på rätt sätt så kommer man också kunna njuta av båtlivet mycket längre än om man inte sköter om båten. Ofta kan man kanske tro att det är svårt att underhålla båten men det behöver inte alls vara det. Det krävs förstås att man lägger ner lite tid på att underhålla båten samt att det såklart kommer att kosta lite pengar men det kommer att vara värt det i längden. Genom att underhålla båten kommer man kunna njuta av båtlivet under flera år om man vill göra det. Exakt vilka material man behöver för att under hålla båten är olika beroende på vilken båt man har och även vilken typ av motor båten har. En sak är säker, man kommer garanterat inte att ångra att man valt båtlivet. I Sverige är det drygt två miljoner människor som under en period väljer att njuta av båtlivet och det är inte svårt att förstå varför, vanligast är såklart under sommaren.

© 2021 MBAT