Båtsemester, en oförglömlig upplevelse

Blog

Båtsemester, en oförglömlig upplevelse

Att åka på båtsemester kan vara en spännande upplevelse. Den vackra miljön, friheten och att få upptäcka helt nya platser bidrar till en alldeles särskild känsla. Idag finns det ett stort utbud av båtresor, oavsett om man vill segla själv på en egen båt eller semestra tillsammans med andra.

Att tänka på innan avfärd

För den som är sugen på att uppleva ett båtäventyr är det viktigt att förbereda sig ordentligt. Om man själv ska köra båten kan det vara bra att ta ett förarintyg. Det är inte nödvändigt för att få köra, men det ger en baskunskap om hur man navigerar och läser sjökort, vilket kan vara bra att känna till. Något annat som man bör göra innan man ger sig iväg är att planera var man vill stanna för att exempelvis besöka en aktivitet eller fylla på matförrådet.

Packning och utrustning

När man ska åka på båtsemester är det viktigt att reflektera över hur mycket man behöver ta med sig. På en båt har man begränsat med utrymme och det gäller att packa smart. Undvik att släpa med för mycket onödiga prylar som inte kommer till användning. Tänk också på att packa sköna kläder som klarar av både väder och vind.

Vart ska man åka

Det finns gott om vackra platser som gör båtresan till en härlig upplevelse. Om man vill åka på en resa utomlands kan man till exempel välja Italien och åka längst med Amalfikusten. Det är en oerhört vacker resa med ett stort utbud av kultur och fantastisk mat. För den som väljer att göra en båtresa längst Amalfrikusten kan man också passa på att besöka den fantastiska ön Capri, som är en upplevelse i sig. Ön är känd för sin lyx och flärd men den bjuder också på fantastiska miljöer och varje år besöker ett stort antal turister den charmiga lilla ön. Procida är en annan ö längst Amalfikusten. Den har inte lika mycket besök av turister och ön bjuder därmed på en mer autentisk upplevelse. Något att tänka på är att många företag arrangerar båtresor där man kan hyra en båt med en egen skeppare. Då slipper man själv ansvara över båten och kan njuta helhjärtat av semestern. För den som hellre vill resa inom Sverige finns det en uppsjö av möjligheter. Den svenska kusten bjuder på ett stort utbud av fina vyer, till exempel är det väldigt populärt att segla längst med landets vackra skärgårdar, eller varför inte segla till Öland eller Gotland. Om man är sugen på ett lite längre segeläventyr kan man göra ett besök vid den Gotska sandön. Det är en liten ö med vacker natur.

Något som är bra med just båtresor är att man kan anpassa dem efter vad man själv vill uppleva. Om man seglar själv kan man dessutom ändra sina planer efter behov och intresse under resans gång, vilket är en stor fördel. Se bara till att vara ordentligt förberedd och planera resan ordentligt så kommer den att bli en oförglömlig upplevelse. Trevlig resa.

© 2021 MBAT